ShoutBox για να τα λέμε...


Free shoutbox @ ShoutMix

Welcome Peoples!!!...

Καλώς ήρθατε στο φτωχικό μου!!!... Με μια γρήγορη περίληψη σύντομα εδώ θα μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε να δείτε!... Και όταν λέω οτιδήποτε, εννοώ οτιδήποτε!... Θα ασχολιθώ με διάφορα θέματα εδώ και ίσως γράψω και τίποτα προσωπικές σκέψεις... Πάντως είστε ευπρόσδεκτοί να δείτε και να σχολιάσετε ότι θέλετε!... Good Cyber Surfing Guys!... :D

System Of A Down

Loading...

The Prodigy

Loading...

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007

Αφιέρωμα: Korn

Κατόπιν ζήτησης από έναν εκλεκτό Blogger παραθέτω το παρακάτω αφιέρωμα για τους Korn. :)


Παρότι οι Korn αναμιγνύουν με ένα παράξενο τρόπο grunge, funk, και αμερικάνικου heavy metal στοιχεία, μέσα από τις μουσικές εκρήξεις της μπάντας, κρύβονται ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους Korn ιδιαίτερα αγαπητούς στο κοινό αυτού του είδους. Συχνά στρατολογώντας με θάρρος, αρκετά "δύσκολα" θέματα, όπως ο βιασμός και η παιδική κακοποίηση, ο frontman Jonathan Davis, σκιαγραφεί (παρασυρμένος και απο προσωπικές εμπειρίες) μια αυθεντικά οργισμένη εικόνα, διαολεμένα αντίθετη από "κατασκευασμένα" ομόηχα group. Στους Korn, έχει στο πλευρό του ένα δυναμικό κιθαριστικό δίδυμο, τους James "Munky" Shaffer και Brian "Head" Welch, που αναλαμβάνουν με επιτυχία να κατευθύνουν τις επταχορδες κιθάρες τους (σε αντίθεση με τις συνηθισμένες κιθάρες των έξι χορδών), υπηρετώντας το στόχο των στίχων.


Με δυο πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό τους, και ενα συνεχώς αυξανόμενο κοινό, το μέλλον οιωνίζεται πολύ θετικό για τους Korn. Και τα πέντε μέλη τoυ group μεγάλωσαν σε μια αγροτική περιοχή στης Καλιφόρνια, το Bakersfield, 100 μίλια βόρεια από το Los Angeles. Ο drummer David και o μπασίστας Reggie Arvizu (γνωστός και ως Fieldy) ξεκίνησαν να παίζουν μαζί στην εφηβεία τους, με τον κιθαρίστα James "Munky" Shaffer να τους συναντά λίγο αργότερα. Μετά την πρόσληψη ενός προσωρινού τραγουδιστή, το σχήμα αυτό, που βαφτίστηκε αρχικά LAPD, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε ένα album, πριν την διάλυση του. Τα αρχικά μέλη επανασχηματίστηκαν (χωρίς τον τραγουδιστή) σαν Creep, προσλαμβάνοντας και τον κιθαρίστα Brian "Head" Welch. Οι Creep εκείνη την περίοδο ζούσαν στο L.A., αλλά κατά το 1993 κάνοντας ένα ταξίδι, επέστρεψαν στο Bakersfield. Οι Welch και Shaffer βρέθηκαν σε ένα bar, όπου έπαιζε η τοπική μπάντα Sex Art. Οι δυο κιθαρίστες ενθουσιάστηκαν από τον τραγουδιστή των Sex Art, Jonathan Davis και του τηλεφώνησαν μια εβδομάδα αργότερα, ζητώντας του να αναλάβει τα κύρια φωνητικά των Creep. Εντυπωσιασμένος από την προοπτική να μετακομίσει στο Los Angeles, ο Davis αποδέχτηκε την πρόκληση, δίνοντας στο νέο σχήμα (που μετονομάστηκε απο Creep σε Korn) μια καινούρια μουσική κατεύθυνση. Όπως εξηγούσε και ο ίδιος στο Kerrang! magazine το 1996: "Η μπάντα είχε μια χαρούμενη νότα πριν έρθω. Εγώ έφερα μαζί μου τα σκοτεινά στοιχεία της."

Επιφανειακά, ο Davis δεν άφηνε την εντύπωση ενός frontman μιας από τις πιο δυνατές αμερικάνικες μπάντες. Γιος ιδιοκτήτη δισκοπωλείου, ο Davis ήταν ένας παρείσακτος έφηβος μέσα στο λύκειο, φορώντας make up, ακούγοντας συνεχώς Duran Duran, και μαθαίνοντας να παίζει bagpipes (μια ικανότητα που θα την χρησιμοποιούσε μερικώς στους Korn). O Davis χαρακτηριζόταν σαν "διαφορετικός" από τους συμμαθητές του, και αυτές ακριβώς τις δυσκολίες που αντιμετώπισε νέος, αποτελεσαν συχνά την θεματική των στίχων του στους Korn. Με τον Davis στην σύνθεσή τους, οι Korn προσέλαβαν ένα manager και ξεκίνησαν να δουλεύουν τον ήχο τους. Ένα demo tape ηχογραφήθηκε για να δώσει το στίγμα της μπάντας σε πολλές δισκογραφικές εταιρίες.Οι πρώτες προσφορές ήρθαν από την Atlantic και την RCA, αλλά οι υπεύθυνοι του μικρού label Immortal (μια υποκατηγορία της Epic) κέρδισε τους Kοrn με τον ενθουσιαμό που επέδειξαν. Με ένα μικρό ποσό, οι Korn ξεκίνησαν να ηχογραφούν ένα full-length album στα Indigo Ranch Studios, ένα πλήρως αναλογικό studio, τοποθετημένο στο Malibu Hills. Το ολοκληρωμένο CD, τιτλοφορημένο λιτά ως Korn, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1994. Παρ'όλο που οι πωλήσεις αρχικά ήταν περιορισμένες, το debut album των Korn συνέβαλε στην δημιουργία μιας ολόκληρης σκηνής, με την βοήθεια σημαδιακών live της μπάντας με τους Ozzy Osbourne, Megadeth, και Marilyn Manson, και από την συχνή προβολή του video τους, Blind, από το MTV.


Μέχρι το τέλος του 1995, το album είχε πουλήσει 300.000 αντίτυπα, και μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τα 1.000.000, ενώ παράλληλα η γέννηση του γιού του, Nathan, τoν Οκτώβριο του 1995, ήρθε να χαροποιήσει ακόμη περισσότερο τον Davis. Tον Ιούλιο του 1996, οι Korn έγιναν παγκοσμίως γνωστοί σαν η πρώτη μπάντα που έκανε interactive radio broadcast στο Internet. Σχεδιασμένη, για την προώθηση του νέου, δεύτερου, album τους, Life Is Peachy, η μετάδοση βρήκε την μπάντα να παίζει αρκετά τραγούδια, ενώ επιτράπηκε σε fan να κάνουν ερωτήσεις που εκείνη την ημέρα έφτασαν τις 800. Κυκλοφορώντας το καλοκαίρι του 1996, το Life Is Peachy βρήκε το group να υιοθετεί μια πιο ακραία μουσική προσέγγιση, ενώ οι στίχοι του Davis εμβάθυναν ακόμη περισσότερο στις ψυχολογικές αναταραχές της εφηβείας του. Όπως και στο πρώτο τους album, οι Korn περιόδευσαν συνεχώς για την υποστήριξη της δισκογραφικής δουλειάς τους, ενώ εμφανίστηκαν και στην Lollapalooza tour το 1997. Δυστυχώς όμως, αφού ολοκλήρωσαν λιγότερες από τις μισές προγραμματισμένες τους εμφανίσεις τους, ο Shaffer προσβλήθηκε από ένα είδος μηνιγγίτιδας, και το group αναγκάστηκε να σταματήσει την περιοδεία του.

Οι Korn κρατήθηκαν μακριά από την σκηνή περισσότερο από ένα χρόνο, αφού αμέσως μετά ανέβαλλαν μια εμφανιση τους στο βρετανικό Ozzfest το καλοκαίρι του 1998, εξ αιτίας της γέννησης του πρώτου παιδιού του Welch, ενώ ακύρωσαν όλες τις εμφανίσεις τους μέχρι την κυκλοφορία του τρίτου album τους. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι την εμπορική πλευρά της μουσικής τους, υπογράφουν ένα εξαψήφιο συμβόλαιο με την Puma, αφήνοντας την πολύχρονη αφοσίωση στα προϊόντα της Adidas. Το 1998, το τρίτο album τους, Follow The Leader, κέρδισε αρκετά ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ τον ίδιο χρόνο, οι Korn συμμετέχουν στην Family Values tour, με το lineup να περιλαμβάνει τους Limp Bizkit, Rammstein, και Orgy (παρεμπιπτόντως οι Orgy, είναι η πρώτη μπάντα που υπέγραψε στο label των Korn, Elementree Records, που δημιουργήθηκε απο κοινού από τους Korn και την Reprise), και να προκαλούν κύματα ενθουσιασμού στους οπαδούς τους.


Το καλοκαίρι του 2002 κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ τους, Untouchables, αλλά δεν τα άει και τόσο καλά εμπορικά αφού ακόμα και οι fans του γκρουπ μοιάζουν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


KORN
1994
EPIC

LIFE IS PEACHY
1996
EPIC

FOLLOW THE LEADER
1998
EPIC

ISSUES
1999
EPIC

UNTOUCHABLES
2002
EPIC

TAKE A LOOK IN THE MIRROR
2003
EPIC

SEE YOU ON THE OTHER SIDE
2005
VIRGIN

UNPLUGED
2007
Virgin

1 σχόλιο:

ggk είπε...

Ooooooolee! Muchas gracias :)

Πολύ ωραίο